Weblog Verweij-De Haan Nederlandse taal English language

St Vincent, Marseille en Narbonne

St Vincent, Marseille en Narbonne.
 
Nadat we een grote ploeg hadden gespeeld op Agen Zlu was de spoeling dun op het hok maar omdat we overal hoog stonden in de kampioenschappen werd toch besloten om te gaan inkorven op de bovenste 3 vluchten.
Eigenlijk hadden we gezegd dat niet meer te doen maar de verleiding is wel erg groot als je bij de bovenste staat.
 
Zo gezegd zo gedaan op St Vincent hadden we 2 gezet beide duiven deze hadden al vaker kop gepakt op St Vincent zo ging Rodrigez in de mand als eerst getekende en als tweede Tyson, Tyson was onze tweede duif op de eerste St Vincent en won toen de 30Nationaal en daarin tegen heeft Rodrigez al 3 in de top 100 Nationaal gezeten.
Uiteindelijk was het Tyson die de punten pakte en werd rond de 168e Nationaal geklasseerd en grote tegenvaller is dat een paar dagen later Rodrigez dood gevonden werd op een bouwplaats in Amsterdam.
Wat wel een positieve draai aan St Vincent was dat Marcel Tromp de 4e Nationaal speelde met een kleindochter broer Toon.
 
Toen werd het Marseille de ploeg was iets groter maar alle waren twee jarige en dat is voor Marseille eigenlijk een beetje te kort ervaring dat zag je ook wel in de uitslag er werden meer oudere dan twee jarige gepakt, op de avond zelf kwamen er 4 duiven door in Noord Holland en de eerste duif was van Harrie Hendriks die met een Kleindochter van onze Milos de 9e Nationaal pakte en 1e in de SNZH wij moesten wachten tot de volgende morgen en draaide de 14e Noord Holland en rond de 135e Nationaal.
 
Op Narbonne werd een ploeg van 6 duiven opgezocht wederom bijna allemaal tweejarige doffers toen wij s avonds naar de melding sites keken dachten wij van te voren wij hebben hier niets te zoeken aan de westkant maar dat bleek uiteindelijk de volgende morgen niet zo te zijn, duivenvriend Levi van Weijden wist de 1e Int Narbonne te klokken en ook trouwe duivenvriend J Schreurs pakte een 4e Nationaal met een dochter uit broer Tess van ons.
Zelf starten wij met de 8e NH en uiteindelijk nationaal 6 vd 6 in de uitslag.
Wat wel opvallend is hoe sterk er gevlogen word in Noord Holland want de overwinning van Narbonne was de 2e Internationale overwinning en 3e Nationale overwinning en dat op de overvlucht.
 
Op Perpignan zullen wij starten met een ploeg van 8 duiven waaronder onze twee beste duivinnen van dit moment Red rose en Ixia.
 
Gr Peter.
 
 
 
 
 

Terug