Stamopbouw combinatie Verweij-De Haan Nederlandse taal English language

Onze absolute stamvader is De TOON. Een supervlieger en super vererver.
Ook zijn broers en zussen hebben reeds veel toppers gegeven. De TOON was volgens vele verslaggevers de beste fondduif ter wereld boven de 1.000 km. TOON stamt uit de lijn ‘131’De Weert. TOON is op 12 jarige leeftijd overleden.
Inmiddels kunnen we op onze hokken, maar ook bij andere fondspelers, spreken van een TOON-dynastie. De nationale kopprijzen uit deze dynastie zijn te veel om op te noemen.
 
Naast De TOON speelt Olympic Heintje een belangrijke rol in de stamopbouw. Deze Theelen duivin, lijn Vale Marathon was 4e Marathon duif van de wereld op de Olympiade in Oostende 2007. Olympic Heintje is o.a. grootmoeder van onze Messi en Red Rose.
 
In onze stamopbouw zitten duiven uit alle goeden van Nico Volkens, uit alle basiskoppels zijn duiven naar ons hok gekomen en in kruising hebben ze al prima vliegduiven gegeven. Van Gebroeders Jacobs uit Nes a/d Amstel kwamen ook een paar goeden.
 
Onze duiven doen het goed op zowel de ochtend- als de middaglossing.
 
Belangrijke  aanwinsten op ons kweekhok zijn Superkweker Stet, uit het beroemde Betuwekoppel, Bolletje en Sjarapova, deze toppers komen van Fred Stet en hebben zich in korte tijd reeds bewezen als topkwekers. Dit in samenwerking met Fred.
Van topper Mark vd Berg zitten uit alle goeden duiven op ons kweekhok
Meeste recent zijn er versterkingen naar ons kweekhok gekomen uit: Miss Gijsje, Snelle Jelle, Marianne en Rood Meisje van Arjan Beens. Zoon en dochter van Silvia van gebr. Van Houten, zoon en dochter van Joe Frazier, Fred Kramer en Cees Ouwehand. Uit de beroemde ‘10’van Fré de Boer hebben we een zoon op kweekhok.
 
Ons beleid op het kweekhok is dat er duiven zitten, zeer nauw verwant aan absolute kopvliegers. Alleen de duif zelf of kinderen of broers/zussen van zo’n topper voldoen. Inmiddels hebben daarom alleen al meer dan 20 kwekers op het hok die zeer nauw verwant zijn aan duiven met een eerste nationaal op hun naam, of zelf dat hebben gevlogen!
 
Fijn is te zien dat velen succesvol zijn met onze duiven, de referentielijst is lang.